مراحل طلاق توافقی در سال ۹۹ از جلسات مشاوره و دادگاه تا ثبت طلاق
مراحل طلاق توافقی
انجام صحیح مراحل طلاق توافقی از گام نخست تا ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق از اهمیت فوق العادهای برخوردار است و چنانچه متقاضیان گرامی در انجام هر کدام از مراحل به درستی عمل نکنند، می تواند دارای عواقب حقوقی و حتی مالی بعضاً سنگینی برای آن ها باشد.
به دلیل اهمیت بسیار زیاد همین موضوع وکلای با تجربه و خبره موسسه حقوقی مشهور تصمیم گرفتند که با نگارش و به اشتراک گذاری متن کاملی که در ادامه مشاهده می فرمایید، متقاضیان گرامی را در انجام صحیح مراحل مربوط به طلاق توافقی از اولین گام تا انتها به درستی راهنمایی کنند. بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.
تغییرات مهم طلاق توافقی از اول آذر سال ۹۷
مراحل طلاق توافقی از تاریخ ۱۳۹۷/۰۹/۰۱ دستخوش تغییر مهمی شد. چراکه قبل از این تاریخ زوجین متقاضی طلاق توافقی تا پیش از برگزاری جلسه دادگاه هیچ الزامی به انجام مشاوره نداشتند.
امّا از تاریخ یاد شده به بعد و طبق بخشنامه صادره از سوی رئیس کل دادگستری استان تهران خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر از ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی عدم انصراف از طلاق خودداری مینمایند و این رویه هم اکنون تقریباً در تمام ایران اجرا میشود.
در نتیجه انجام مشاورههای خانواده به منظور اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق از ابتدای آذر ماه سال ۹۷ اجباری گردید.
در نوشته حاضر در کنار تمامی مواردی که در خصوص مراحل طلاق توافقی ذکر گردیده است، به توضیح کامل روند و نحوه انجام مشاورههای اجباری و مدّت زمان و هزینههای آن و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق نیز پرداختهایم.
توضیح مهم: مراحل طلاق توافقی و نکات مهم آن در این نوشته مطابق با آخرین قوانین و دستورالعملها و رویه دادگاههای خانواده در کل کشور از نخستین گام تا انتها شرح داده شده است.
با مطالعه کامل این متن میتوانید این اطمینان را داشته باشید که با تمامی مراحل طلاق توافقی و دانستنیهای مفید آن شامل:
- ثبت نام در سامانه تصمیم
- حضور در مراکز غربالگری
- حضور در جلسات مشاوره خانواده
- ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
- حضور در جلسات دادگاه خانواده
- آزمایش عدم بارداری و یا سلامت بکارت زوجه
- اسقاط و یا عدم اسقاط حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی
- قطعی شدن رای دادگاه
- و در نهایت حضور در دفتر طلاق و ثبت طلاق
به ترتیب و بصورت کامل آشنا خواهید شد و نیازی به مطالعه متن دیگری در خصوص نحوه و مراحل طلاق توافقی و جزئیات آن نخواهید داشت.
نکته مهم: در صورت تمایل زوجین گرامی، تمام مراحل طلاق توافقی در اسرع وقت و بدون نیاز به حضور زوجین، توسط وکلای متخصص و با تجربه موسسه حقوقی مشهور بصورت کامل قابل انجام است.
بنابراین چنانچه شخصاً تمایل به انجام مراحلی که در ادامه اشاره میشود (علی الخصوص مشاورههای اجباری) ندارید، حتماً با ما در تماس باشید.
- مشاوره تخصصی و رایگان با وکلای موسسه حقوقی مشهور از طریق تماس با شماره: ۰۲۱۴۳۰۰۰۴۳۰
- مشاوره رایگان ایرانیان ساکن خارج از کشور از طریق WhatsApp یا Telegram با شماره: ۰۹۳۹۱۱۵۱۲۱۲
مرحله اول: ثبت نام در سامانه تصمیم
اولین گام از مراحل طلاق توافقی ثبت نام در سامانه تصمیم که به نامهای دیگری مانند سامانه نوبت دهی طلاق و یا سامانه مداخله در طلاق نیز شناخته میشود است.
باید با ورود به سامانه اینترنتی به نشانی www.zaman.behzisti.net نسبت به ورود اطلاعات خود و ثبت نام در این سامانه اقدام و از بین مراکز غربالگری منتخب، مرکز مورد نظر و تاریخ مراجعه را انتخاب نمایید.
مرحله دوم) مراجعه به مرکز غربالگری
زوجین متقاضی باید در تاریخی که از پیش تعیین شده است به مرکز غربالگریای که خودشان انتخاب نمودهاند مراجعه نمایند.
در این مرکز پس از انجام اقدامات مورد نیاز، به یکی از مراکز منتخب معرفی میشوند تا چند جلسه مشاوره داشته باشند.
مرحله سوم) مشاوره های اجباری
سومین مرحله از مراحل طلاق توافقی مراجعه به مرکز مشاوره خانواده به منظور انجام چند جلسه مشاوره با متخصصین خانواده است.
جلسات مشاوره خانواده معمولاً حداقل ۵ جلسه خواهد بود و با توجه به شرایط زوجین ممکن است حتی به ۸ جلسه و یا بیشتر هم برسد که این موضوع به تشخیص مشاور خانواده بستگی دارد.
در این جلسات، مشاور خانواده طی صحبتهایی که با زوجین متقاضی طلاق توافقی خواهد داشت سعی بر این دارد تا ضمن بررسی دلایلی که منجر شده تا زوجین تصمیم به جدایی بگیرند، مشکلات موجود را ریشه یابی نموده و سعی در رفع و حل آن دارد و تا جایی که امکان داشته باشد تلاش میکند تا زوجین را از طلاق منصرف نماید.
مشاور پس از انجام چند جلسه مشاوره، نظریه خود را در خصوص مشکلات و علل تصمیم بر طلاق و دلایل عدم انصراف از طلاق زوجین را گزارش مینماید.
سوال: جلسات مشاوره چقدر زمان میبرد؟
پاسخ: مدّت زمان جلسات مشاوره بستگی به موارد ذیل دارد:
۱- تعداد جلساتی که زوجین طبق تشخیص مشاوره خانواده باید در جلسات مشاوره حضور داشته باشند (همانطور که در بالا ذکر نمودیم تعداد جلسات معمولاً حداقل ۵ جلسه است)
۲- فاصله زمانی بین جلسات مشاوره معمولاً از چند روز تا چند هفته متغیر است.
سوال: هزینه مشاورهها چقدر است؟
پاسخ: هزینه مشاوره ها برای هر جلسه به ازای هر یک از زوجین حدوداً ۵۲/۰۰۰ هزار تومان و در مجموع برای هر جلسه ۱۰۴/۰۰۰ هزار تومان است.
با توجه به حدود ۵ جلسه مشاوره، کل هزینه مشاورهها برای ۵ جلسه حدوداً ۵۲۰/۰۰۰ هزار تومان است.
مرحله چهارم) دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق
پس از انجام کامل مراحل مشاوره نوبت به دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق میرسد.
گواهی عدم انصراف از طلاق برگهای است که بدون آن دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از ثبت دادخواست طلاق منع گردیدهاند و ثبت دادخواست طلاق توافقی مشروط به در اختیار داشتن این گواهی است.
نکته: زمان صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، حدوداً ۴۵ روز پس از آخرین جلسه مشاوره خانواده است.
مرحله پنجم) ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یکی دیگر از مراحل طلاق توافقی است.
برای این منظور باید پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و نسبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی خود اقدام نمایید.
مدتی پس از ثبت دادخواست، ابتدا پیامکی به شماره تلفن همراه متقاضیان ارسال میشود مبنی بر اینکه دادخواست شما به فلان شعبه دادگاه خانواده ارجاع و با فلان شماره پرونده و رمز شخصی ثبت گردیده است و این یعنی پرونده شما از سوی معاون ارجاع تعیین شعبه شده است.
مدتی پس از آن نیز پیامکی برای متقاضیان ارسال میگردد مبنی بر اینکه ابلاغیه الکترونیکی شما در حساب کاربریتان در سامانه ابلاغ قرار گرفت.
پس از دریافت پیامک دوم است که متقاضیان باید به حساب کاربری شخصی خود در سامانه ثنا مراجعه نمایند و ابلاغیه الکترونیکی که حاوی اطلاعاتی زیر است را مشاهده کنند:
- نام خواهان و خوانده
- موضوع دادرسی (طلاق توافقی)
- شماره ابلاغیه
- شماره پرونده
- شماره بایگانی پرونده
- تاریخ و ساعت رسیدگی
- شعبه دادگاه و نظایر آن
نکته: زوجین متقاضی طلاق توافقی و به طور کلّی تمامی اشخاصی که نسبت به ثبت دادخواست، شکوائیه و اظهارنامه اقدام مینمایند باید الزاماً در سامانه ثنا ثبت نام کنند.
اصل کارت ملی و کد پستی و آدرس دقیق محل سکونت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و در سامانه ثنا ثبت نام نمایند.
مرحله ششم) حضور در جلسه دادگاه
مهمترین مرحله از مراحل طلاق توافقی حضور در جلسه دادگاه است و باید طبق مشخصات و اطلاعاتی که در ابلاغیه الکترونیکی مندرج در حساب کاربری زوجین یا وکلای ایشان در سامانه ثنا درج میگردد، باید در روز و ساعت تعیین شده در شعبه رسیدگی کننده دادگاه خانواده حاضر شوند و نسبت به طرح خواسته خود که همان طلاق توافقی است اقدام نمایند.
مرحله هفتم) حضور در جلسه مشاوره خانواده!
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با توجه به انجام مشاورههای اجباری قبل از ثبت دادخواست دیگر چه نیاز و الزامی به انجام مشاوره مجدد است؟!
در پاسخ باید خدمت شما عرض کنیم که طبق ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۹۱، موضوع ارجاع طلاق توافقی به مشاوره از بایدها و الزامات دادگاه است.
طبق همین ماده قانونی، دادگاه خانواده ملزم است زوجین و یا وکلای ایشان را به واحد مشاوره ارجاع نماید که این مشاوره تک جلسهای خواهد بود.
متقاضیان باید ابتدا هزینه مشاوره را به حساب مربوطه واریز کرده و با معرفی نامهای که دفتر دادگاه تنظیم مینماید به واحد مشاوره مراجعه نمایند.
پس از حضور در جلسه مشاوره که چند دقیقه بیشتر زمان نمیبرد، کارشناس خانواده ضمن پرسش از متقاضیان در خصوص علل طلاق ،دلایل جدایی و توافقات زوجین را در برگهای نوشته و این برگه به امضاء زوجین و یا وکلای ایشان و کارشناس خانواده میرسد و باید به دادگاه تحویل داده شود و همین توافقات و دلایل جدایی در رای دادگاه منعکس خواهد شد.
مرحله هشتم) حضور مجدد در جلسه دادگاه
هشتمین مرحله از مراحل طلاق توافقی حضور مجدد در جلسه دادگاه پس از انجام مشاوره است (در همان روز).
در این مرحله دادگاه اقدام به تنظیم صورتجلسه طبق توافقات زوجین و گزارش مشاور مینماید و معمولاً در همین جلسه اقدام به صدور رای که همان گواهی عدم امکان سازش است مینماید.
در این مرحله زوجین و یا وکلای ایشان (اگر در وکالتنامه اختیار تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی و اسقاط آن را داشته باشند) در صورت تمایل و با هدف کوتاه تر نمودن فرآیند طلاق توافقی و قطعی شدن رای دادگاه، حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی خود را اسقاط مینمایند.
نکته: چنانچه حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی از رای بنا به هر دلیلی اسقاط نشود، زوجین و یا وکلای ایشان زمانی میتوانند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن به دفتر طلاق مراجعه نمایند که رای دادگاه خانواده قطعی شده باشد.
رای دادگاه وقتی قطعی میشود که حدوداً ۴۴ روز از ابلاغ رای گذشته باشد و زوجین و یا وکلای ایشان نسبت به آن اعتراضی نداشته باشند.
مرحله نهم) مراجعه به دفتر طلاق، اجرای صیغه طلاق و ثبت آن
آخرین مرحله طلاق توافقی حضور زوجین و یا وکلای ایشان (در صورت داشتن چنین اختیاری در وکالتنامه) در دفتر طلاق برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن است.
پس از قطعی شدن رای دادگاه با همراه داشتن اصل شناسنامه زوجین و اصل سند ازدواج به یکی از دفاتر طلاق مراجعه نمایند.
در پایان خاطر نشان میسازیم چنانچه برای انجام مراحل طلاق توافقی در کوتاهترین زمان ممکن نیاز به وکیل طلاق توافقی با تجربه و خبره دارید و تمایلی به حضور در هیچ یک از مراحل فوق الذکر را ندارید با ما تماس بگیرید.
لینک کوتاه: کپی لینک
نظرات و بازتاب ها