آموزش تصویری نحوه استعلام شماره ثبت شرکت ها

  • 29 اسفند 1398
  • محسن شیخ ها
  • 4 پرسش و پاسخ

استعلام شماره ثبت شرکت    شماره ثبت شرکت چیست؟ برای استعلام موجودیت شرکت و قانونی بودن آن باید چکار کنیم؟ نحوه استعلام شماره ثبت شرکت ها چگونه است؟ ما در این نوشته ضمن پاسخ به این سوالات، نحوه استعلام نام شرکت و همچنین نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها را بصورت کامل و تصویری آموزش داده […]

استعلام شماره ثبت شرکت 

 

شماره ثبت شرکت چیست؟ برای استعلام موجودیت شرکت و قانونی بودن آن باید چکار کنیم؟ نحوه استعلام شماره ثبت شرکت ها چگونه است؟ ما در این نوشته ضمن پاسخ به این سوالات، نحوه استعلام نام شرکت و همچنین نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها را بصورت کامل و تصویری آموزش داده ایم که در ادامه مشاهده می فرمائید.

 

با آموزشی که پیش روی شماست، می‌توانید به سادگی و ظرف مدت کمتر از 2 دقیقه، شماره ثبت هر شرکت و موسسه ای را که بخواهید بصورت دقیق استعلام نمائید.

 

شماره ثبت شرکت چیست؟

 

شماره ثبت شرکت شماره ای انحصاری است که از سوی مرجع ثبتی به اشخاص حقوقی اعم از شرکت ها و موسسات غیرتجاری، پس از ثبت نهایی آنها تعلق می گیرد تا از طریق آن از یکدیگر متمایز شوند.

 

برای اینکه اطلاع پیدا نمایید که شرکت یا موسسه مورد نظرتان به صورت رسمی به ثبت رسیده است یا خیر، همچنین برای استعلام وضعیت شخصیت حقوقی مورد نظرتان و بررسی قانونی بودن آن، می توانید نسبت به استعلام شناسه ملی  و دیگر اطلاعات شخصیت حقوقی فوق اقدام نمایید.

 

آموزش تصویری استعلام شماره ثبت شرکت ها

 

۱-جهت استعلام شماره ثبت شخصیت حقوقی اعم از شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید ابتدا به وبسایت مربوطه به آدرس http://www.ilenc.ir مراجعه نمایید. (تصویر اول)

 

نحوه استعلام شماره ثبت شرکت چیست | نحوه دریافت شماره ثبت اشخاص حقوقی | نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها چیست | نحوه استعلام نام شرکت های ثبت شده

(تصویر اول)

 

۲- همانطور که در سمت راست تصویر مشاهده می فرمایید، سه فیلد شماره ثبت، شناسه ملی و نام شخصیت (که منظور نام شرکت یا موسسه مورد نظر است) وجود دارد که طبیعتاً هنگامی که شما تصمیم به استعلام شماره ثبت شخصیت حقوقی را دارید، قادر به تکمیل این فیلد نخواهید بود و همانطور که در خود تصویر نوشته شده است، پر کردن یکی از فیلدها کافی است و با پر کردن یکی از آن ها، نوبت وارد نمودن تصویر امنیتی در قسمت مربوطه است. (تصویر دوم)

 

نحوه استعلام شماره ثبت شرکت چیست | نحوه دریافت شماره ثبت اشخاص حقوقی | نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها چیست | نحوه استعلام نام شرکت های ثبت شده

(تصویر دوم)

 

۳- پس از آنکه مطابق با بند دوم اقدام نمودید باید کلید “جستجو” را کلیک نمایید که پس از آن مشخصاتی مانند شناسه ملی، نام شخصیت حقوقی، نوع شخصیت، سازمان ثبت کننده، وضعیت و همچنین در صورتی که شخصیت حقوقی مورد نظر شما توضیحاتی داشته باشد، توضیحات آن در کادر مربوطه نمایان می شود. (تصویر سوم)

 

نحوه استعلام شماره ثبت شرکت چیست | نحوه دریافت شماره ثبت اشخاص حقوقی | نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها چیست | نحوه استعلام نام شرکت های ثبت شده

(تصویر سوم)

 

نکته: چنانچه نام شخصیت حقوقی مورد نظر خود را به طور دقیق و کامل وارد نکنید، سامانه اطلاعات تمام شرکت ها و موسساتی که حروف نوشته توسط شما، در نامشان وجود دارد را نمایش می دهد که ممکن است حتی با نام صدها شخصیت حقوقی مواجه شوید.

 

در این صورت طبیعتاً پیدا کردن شرکت یا موسسه مورد نظر شما از بین اینهمه نام کاری دشوار و زمانبر است. لذا توصیه می نماییم هنگامی که تصمیم به جستجو و استعلام اطلاعات شخصیت حقوقی مورد نظرتان را دارید، حداقل نام کامل آن را از قبل داشته باشید. (تصویر چهارم)

 

نحوه استعلام شماره ثبت شرکت چیست | نحوه دریافت شماره ثبت اشخاص حقوقی | نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها چیست | نحوه استعلام نام شرکت های ثبت شده

(تصویر چهارم)

 

۴- در گام آخر بر روی مشخصاتی که از شرکت یا موسسه مورد نظر شما نمایان شده است کلیک نمایید تا تمام مشخصات آن، مطابق با تصویر پنجم در صفحه ای جداگانه برای شما نمایش داده شود. (تصویر پنجم)

 

نحوه استعلام شماره ثبت شرکت چیست | نحوه دریافت شماره ثبت اشخاص حقوقی | نحوه استعلام شماره ثبت شرکتها چیست | نحوه استعلام نام شرکت های ثبت شده

(تصویر پنجم)

 

پس از استعلام شماره ثبت شرکتها چه اطلاعاتی بدست می آید؟

 

همانطور که در تصویر پنجم مشاهده می نمایید، پس از استعلام انجام گرفته، به ترتیب اطلاعات ذیل بدست می آید:

 

۱- ثبت کننده شخصیت حقوقی (مرجع ثبتی)

 

۲- شناسه ملی شخصیت حقوقی

 

۳- تاریخ تاسیس شخصیت حقوقی 

 

۴- تاریخ آخرین بروز رسانی (که منظور تاریخ ثبت آخرین تغییرات شرکت است)

 

۵- نام کامل شخصیت حقوقی

 

۶- نوع شخصیت حقوقی (اعم از سهامی خاص، با مسئولیت محدود، موسسه غیر تجاری و غیره)

 

۷- شماره ثبت شخصیت حقوقی

 

۸- اداره کل ثبت کننده 

 

۹- واحد ثبتی ثبت کننده 

 

۱۰- کد پستی شخصیت حقوقی

 

۱۱- محل اقامت قانونی

 

۱۲- وضعیت شخصیت حقوقی

 

نکته: کد پستی و محل اقامت قانونی شخصیت حقوقی که در این صفحه مشاهده می نمایید، مربوط به محل اقامت قانونی ای است که شخصیت حقوقی مربوطه در هنگام ثبت تاسیس به اداره ثبت شرکت ها معرفی نموده است.

 

اما اگر اقدام به تغییر آدرس نموده باشد، در این قسمت قابل مشاهده نخواهد بود و برای مشاهده تغییرات شرکت، باید با اطلاعاتی که در این صفحه بدست آورده اید به سایت روزنامه رسمی مراجعه و از طریق آن تغییرات شرکت یا موسسه غیر تجاری مورد نظر خود را جستجو و مشاهده نمایید.

 

شماره ثبت شرکتها چند رقمی است؟

 

چند رقمی بودن شماره ثبت شرکتها بستگی به تاریخ ثبت شرکت دارد، در مورد شرکتهای بسیار قدیمی شماره مربوط به ثبت آنها، سه رقمی است و در مورد شرکتهای کمی قدیمی یعنی شرکت هایی که در دهه های ۵۰ الی ۷۰ شمسی به ثبت رسیده اند، اکثرا شماره ثبتی چهار رقمی دارند و پس از آن و تا کنون، شماره های ثبت شخصیت های حقوقی شش رقمی است.

 

آیا امکان تغییر شماره ثبت شرکت وجود دارد؟

 

بله در شرایطی خاص این امکان وجود دارد و این تغییر زمانی رخ می دهد که آدرس شرکت از حوزه یک مرجع ثبتی به حوزه مرجع ثبتی دیگر تغییر کند و این تغییر آدرس به ثبت برسد.

 

بطور مثال هنگامی که مرکز اصلی و آدرس اولیه شرکت در شهر تهران باشد و پس از مدتی اعضاء شرکت بنا به هر علتی تصمیم بگیرند آدرس مرکز اصلی شرکت را از شهر تهران به شهری دیگر (اعم از شهرهای دیگر استان تهران و یا هر شهری از دیگر استان های کشور) منتقل نماید، شماره ثبت شرکت تغییر می کند اما این تغییر هیچ خللی در شخصیت حقوقی، صلاحیت ها و مجوزهای احتمالی آن ایجاد نمی کند.

 

نکته: باید در نظر داشته باشید که بر خلاف شماره ثبت، شناسه ملی شرکت ها تحت هیچ شرایطی تغییر نمی کند.

 

 

لینک های مفید: وکیل | وکیل مهاجرت | ثبت برند

 

شما هم نظر خود را در مورد این مقاله ثبت کنید 4 دیدگاه
  • رضا لشگری پاسخ

    سلام میخوام تغییرات در حذف هیات مدیره و تغییرات در جایگزینی در ثبت شرکت ایجاد کنم

    25 مرداد 1399 در 13:56
  • علیرضا پاسخ

    سلام
    من ماشین شرایطی میخوام بگیرم، و فقط ی شرکت با قیمت متعادل داره انجام میده اینکارو، بقیه حداقل بیست میلیون بیشتر میگیرن در رنج ماشینی که من میخوام…
    و میخواستم بدونم چجوری میتونم مطمئن بشم که کلاهبرداری هست یا نه…؟!
    همین که شماره ثبت و غیره رو چک کنم کافیه؟! یا چیز دیگه رو باید مدنظر قرار بدم..؟

    28 مهر 1398 در 02:29
    • ادمین پاسخ

      درود بر شما
      به هیچ عنوان به استعلام شماره ثبت و شناسه ملی شرکت اکتفا نکنین، اتفاقاً افراد سودجو و کلاهبردار برای سهولت رسیدن به اهداف شوم و پلیدشون، مسائل بسیار پیش پا افتاده رو رعایت میکنن و سعی میکنن که ظواهر قضیه کاملاً قانونی و عادی به نظر برسه (مثل ثبت شرکت که با کمترین هزینه انجام میشه و اصلاً و ابداً دلیلی بر قانونی بودن فعالیت شرکت و یا کلاهبردار نبودن شرکت نیست)
      همین موضوع که میفرمایین قیمتشون از بقیه پائینتره بسیار شک برانگیزه، شما پیش خودتون فکر کنین چرا باید شرکتی که فعالیتش سالم هست و تصمیم داره به تعهداتش عمل کنه باید از خِیر همچین سودی بگذره؟!!
      با توجه به کلاهبرداری های بسیار بسیار زیادی که در زمینه پیش فروش خودرو و یا فروش اقساطی و لیزینگی خودرو وجود داره مطمئن ترین راهی که به نظر میرسه اینه که چند تا مورد زیر رو حتماً و الزاماً رعایت کنین
      1- هرگز بدون تحویل خودرو هیچ پولی (حتی مبالغ بسیار اندک) به شرکت نپردازین و حتماً پرداخت مبالغ رو موکول کنین به بعد از دریافت خودرو
      2- هرگز قبول نکنین که بخشی از سند خودرو (2 دانگ یا 3 دانگ و یا غیره) برای تضمین پرداخت اقساط بنام شرکت باقی بمونه و حتماً قید کنین که سند خودرو بصورت 6 دانگ بنام شما بشه ولی در عوض سند خودرو به منظور تضمین پرداخت اقساط از سوی شما در رهن شرکت و یا در رهن بانک باقی بمونه و قید کنین که با پرداخت آخرین قسط فروشنده ملزم به فک رهن خواهد بود
      3- اگر با شرکت قرارداد میبندین در قرارداد باید حتماً شماره ثبت و شناسه ملی و نام کامل شرکت قید بشه و دارندگان حق امضاء شرکت قرارداد رو امضاء کنن و همچنین مهر شرکت هم در قرارداد زده بشه و چون قرارداد شما با شرکت بسته شده مبلغ رو هم حتما در وجه خود شرکت بپردازین و یا مبالغ رو به حسابی واریز کنین که در خود قرارداد خرید خودرو ذکر شده
      4- به هیچ عنوان به فروشندگانی که قیمت و یا شرایط فروششون نسبت به میانگین بازار خیلی کمتر و راحتتر هست اطمینان نکنین و مطمئن باشین اینجور مسائل اغوا کننده دام و شیوه قدیمی کلاهبرداران است
      5- موقع تحویل و خرید خودرو حتماً کارشناس خودرو که بهش مطمئن هستین به همراهتون ببرین

      28 مهر 1398 در 18:42
  • حمیدرضا پاسخ

    سلام ممنون واقعا مفید بود فقط اسم صاحب کارخونه یا شرکت چرا قابل رویت نیست؟

    21 مرداد 1398 در 18:40