مزایای بیمه بدنه خودرو چیست ؟ بررسی پوشش های بیمه بدنه ماشین

  • 5 مهر 1399
  • محسن شیخ ها
  • 0 پرسش و پاسخ

از آن‌جایی که بیمه بدنه خودرو یک بیمه اختیاری است، شاید خیلی از افراد با مزایا و ویژگی‌های آن آشنایی نداشته باشند یا اینکه خرید این بیمه‌نامه را کار منطقی ندانند. لازم است بدانید که خرید بیمه بدنه ماشین به دلیل افزایش روز به روز قیمت خودرو در کشور ما کاملاً منطقی است. برای اینکه […]

از آن‌جایی که بیمه بدنه خودرو یک بیمه اختیاری است، شاید خیلی از افراد با مزایا و ویژگی‌های آن آشنایی نداشته باشند یا اینکه خرید این بیمه‌نامه را کار منطقی ندانند. لازم است بدانید که خرید بیمه بدنه ماشین به دلیل افزایش روز به روز قیمت خودرو در کشور ما کاملاً منطقی است. برای اینکه بیشتر با پوشش‌ها و مزایای بیمه بدنه خودرو آشنا شوید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که ادامه این مطلب را دنبال کنید.

 

مزایای بیمه بدنه خودرو چیست ؟ بررسی پوشش های بیمه بدنه ماشین

چرا بهتر است بیمه بدنه خودرو داشته باشیم؟

 

قبل از اینکه به سراغ پوشش‌ها و مزایای بیمه بدنه خودرو برویم، لازم است به سوالی که در ذهن شما رژه می‌رود پاسخ دهیم و بگوییم که اصلاً بیمه بدنه خودرو چه فایده‌ای برای شما دارد و چرا بهتر است که ماشین شما بیمه بدنه داشته باشد؟ متاسفانه خیلی از رانندگان محترم فکر می‌کنند که تنها بیمه‌ای که برای خودرو لازم است، بیمه شخص ثالث می‌باشد. درصورتی که این تصور اشتباه است! اما چرا؟ به این دلیل که بیمه شخص ثالث تنها برای جبران خسارت‌های مالی و جانی اشخاص ثالث و خسارت‌های جانی راننده مقصر است. مطمئناً از خودتان می‌پرسید که تکلیف خسارت مالی که به وسیله نقلیه راننده مقصر وارد شده است چه می‌شود؟ جواب روشن است. بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت مالی که به وسیله نقلیه راننده مقصر وارد شده است، هیچ کاری انجام نمی‌دهد و دقیقاً همین جاست که بیمه بدنه خودرو اهمیت پیدا می‌کند.

برای درک بهتر این مسئله تنها کافیست که فرض کنید، تصادف کرده‌اید و شما مقصر هستید. اگر خدایی نکرده خسارت جانی به شما وارد شده باشد بیمه شخص ثالث، خسارت شما را می‌دهد اما این بیمه هیچ تعهدی در برابر خسارت مالی که به ماشین شما به عنوان کسی که در تصادف مقصر بوده است، ندارد. اگر در این شرایط بیمه بدنه ماشین نداشته باشید، خودتان باید زحمت خسارت‌های مالی که به ماشین شما وارد شده است را پرداخت کنید، آن هم در این وضعیت بازار.

 

بیمه بدنه خودرو چه پوشش‌هایی را ارائه می‌دهد؟

 

اگر تصور می‌کنید بیمه بدنه خودرو تنها برای جبران خسارت‌های مالی است که به ماشین راننده مقصر وارد شده است، در اشتباه هستید. این بیمه پوشش‌های متفاوتی را به کاربران ارائه می‌دهد که در دو دسته شامل: پوشش‌های اصلی و فرعی جای می‌گیرند. پوشش‌های اصلی بیمه بدنه خودرو شامل پرداخت خسارت‌های ناشی از سرقت کلی خودرو، برخورد خودرو به یک جسم، واژگونی و سقوط خودرو و آتش گرفتن خودرو یا لوازم یدکی آن می‌باشند. پوشش‌های فرعی این بیمه نیز شامل: سرقت جزئی اتومبیل، شکسته شدن شیشه، خسارات ناشی از بلایای طبیعی، پوشش ترانزیت، خسارت ناشی از پاشیده شدن رنگ یا مواد شیمیایی بر روی بدنه خودرو، زیان ناشی از کاهش ارزش خودرو، پوشش هزینه رفت و آمد و هزینه مربوط به توقف خودرو می‌باشند. در ادامه تک تک پوشش‌های اصلی و فرعی بیمه بدنه ماشین را بررسی خواهیم کرد.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه خودرو

 

  • سرقت کلی خودرو: این پوشش شامل زمانی است که کل خودرو به سرقت رفته باشد.
  • برخورد خودرو به یک جسم: زمانی که خودرو به جسم سختی مانند: سنگ، دیوار و … برخورد کرده باشد.
  • واژگونی و سقوط خودرو: هنگامی که خودرو واژگون شده باشد یا از بلندی سقوط کرده باشد.
  • آتش گرفتن یا منفجر شدن خودرو: درصورتی که خودرو آتش گرفته یا منفجر شده باشد.

 

پوشش‌های فرعی بیمه بدنه، بازی چند سر برد!

 

تا اینجا مزایای بیمه بدنه خودرو را بررسی کردیم. اما این همه ماجرا نیست و بیمه بدنه پوشش‌های فرعی بسیاری هم دارد که شاید شما را شگفت زده کند! اگر می‌خواهید از پوشش‌های بیشتر در بیمه بدنه خودرو بهره‌مند شوید، باید آنها را به صورت مجزا خریداری کنید. برخی از خسارت‌هایی که با خرید پوشش‌‌های فرعی اتومبیل جبران می‌شوند عبارتند از:

 

  • سرقت جزئی اتومبیل: 

یعنی سرقت لوازم و قطعات یدکی ماشین.

 

  • شکسته شدن شیشه: 

اگر شیشه ماشین شما در اثر گرم و سرد شدن هوا یا عوامل دیگری بشکند، می‌توانید از پوشش‌های اضافی بیمه بدنه خودرو برای اخذ خسارت استفاده کنید. البته با این شرط که شیشه باید به تنهایی و بدون برخورد جسم خارجی شکسته شده باشد.

 

  • خسارات ناشی از بلایای طبیعی: 

یکی از مزایای بیمه بدنه خودرو که در صورت خرید پوشش‌های فرعی از آن بهره‌مند می شوید، تامین خسارات ناشی از بلایای طبیعی است. یعنی اگر ماشین شما بر اثر سیل و زلزله آسیب ببیند، با این بیمه خسارت آن قابل تامین خواهد بود.

 

  • پوشش ترانزیت: 

اگر می‌خواهید به همراه اتومبیل‌ خود از کشور خارج شوید، می توانید پوشش ترانزیت را برای خودروی خود تهیه کنید. به این ترتیب در خارج از کشور هم تحت پوشش بیمه بدنه قرار خواهید داشت.

 

  • خسارت ناشی از پاشیده شدن رنگ و مواد شیمیایی روی بدنه خودرو: 

با دریافت این پوشش درصورتی که به علت ریختن مواد شیمیایی روی بدنه اتومبیل، رنگ بدنه ماشین شما آسیب ببیند، بیمه خسارت آن را جبران می‌کند.

 

  • زیان ناشی از کاهش ارزش خودرو: 

ممکن است هنگام تصادف یا اتفاقات دیگر، ارزش ماشین شما کاهش پیدا کند. در این صورت اگر پوشش‌های فرعی بیمه بدنه خودرو را خریداری کرده باشید، شرکت بیمه نه تنها خسارت ناشی از آن خطر را جبران می‌کند بلکه خسارت ناشی از افت قیمت خودرو را نیز پوشش می‌دهد.

 

  • پوشش هزینه رفت و آمد: 

اگر ماشین شما به نحوی آسیب دیده باشد که قادر به رفت و آمد با آن نباشید، با خرید پوشش هزینه رفت و آمد می‌توانید بخشی از این هزینه را از شرکت بیمه دریافت کنید.

 

  • پوشش هزینه مربوط به توقف خودرو:

این مورد از مزایای بیمه بدنه خودرو برای زمانی کاربرد دارد که  به دلیل وقوع هر یک از خطرات بیمه بدنه، خودرو متوقف شود. در این صورت شرکت بیمه هزینه خسارت ناشی از توقف آن را می‌‌پردازد.

 

بیمه بدنه، کدام موارد را تحت پوشش قرار نمی دهد؟

 

شما باید بدانید که کدام یک از موارد، تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار نمی‌گیرند تا از نظر اقتصادی ضرر نکنید. این موارد عبارتند از:

 

  • خسارت‌هایی که در اثر جنگ، شورش و حمله باشند و همچنین زیان‌‌های ناشی از انفجار هسته‌‌ای

 

  • خسارت‌‌هایی که به صورت عمدی توسط راننده یا بیمه‌گزار به خودرو وارد شده باشند

 

  • خساراتی که از عمد ایجاد شده باشند

 

  • خسارت ایجاد شده توسط راننده‌‌ای که از مشروبات الکلی و مواد مخدر استفاده کرده است

 

  • خسارت ایجاد شده توسط راننده‌ای که فاقد گواهینامه رانندگی است

 

  • خسارت ناشی از بکسل کردن وسیله نقلیه دیگر

 

  • زیان‌های مالی ناشی از حمل بیش از حد وسیله یا بار با خودرو

 

  • خسارت‌‌هایی که در حین فرار مالک خودرو از پلیس برای اتومبیل پیش می‌آیند

 

مبنای پرداخت خسارات در تصادفات رانندگی

 

به نظر شما مبنای پرداخت خسارت در تصادفات چیست؟ خسارت بر چه اساسی پرداخت می‌شود؟ همانطور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین مزایای بیمه بدنه خودرو، مربوط به تصادفات است. اما شرایط برخورد خودرو با ماشین شما باید چگونه باشد تا خسارت به شما تعلق بگیرد؟ در اثر برخورد خودرو به یک خودرو دیگر که منجر به ایجاد تصادفات رانندگی شود و یا به دلیل اصابت خودرو به یک جسم ثابت که باعث واژگونی و سقوط خودرو می‌شود، امکان استفاده از بیمه بدنه وجود دارد. در این شرایط، دو حالت زیر پیش می‌آید:

 

  • راننده بیمه‌گزار مقصر است

 

اگر شما به عنوان راننده‌ای که ماشین‌تان بیمه بدنه دارد مقصر باشید، خسارت‌های مالی خودرو شما توسط بیمه جبران می‌شود.

 

  • راننده بیمه‌گزار مقصر نیست

 

در صورتی که شما مقصر نباشید، تامین خسارت‌‌های مالی خودرو با بیمه شخص ثالث راننده مقصر خواهد بود. اما داشتن بیمه بدنه در سوانحی که بیمه‌گزار مقصر نیست هم می‌‌تواند به کمک وی آید. فرض کنید پوشش بیمه شخص ثالث شما به عنوان راننده مقصر، کمتر از خسارت‌های وارد شده به خودروی راننده زیان دیده باشد. در این صورت طرف شما می‌‌تواند برای جبران مازاد خسارات از بیمه بدنه خود استفاده کند. سپس شرکت بیمه این مبلغ مازاد را به‌ صورت قسطی از راننده مقصر (یعنی شما) دریافت می‌‌کند. اگر راننده خودروی آسیب دیده بیمه بدنه نداشته باشد، راننده مقصر (یعنی شما) و راننده وسیله نقلیه آسیب دیده (یعنی طرف مقابل) باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید.

 

 

شما هم نظر خود را در مورد این مقاله ثبت کنید بدون دیدگاه