هزینه طلاق توافقی یکی از دغدغههای مهم و همیشگی زوجین متقاضی طلاق توافقی است. هزینه های طلاق توافقی از ابتدا تا انتها شامل موارد مختلفی میشود که در این نوشته بصورت کامل به تمامی جزئیات مربوط به هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و همچنین با حضور وکیل پرداختهایم و همچنین توضیح دادهایم که هزینه طلاق توافقی به عهده کیست
- مراحل طلاق توافقی از 0 تا 100
- بدون حضور زوجین
- حدوداً 20 روز کاری
- توسط خبرهترین وکلای خانم و آقا
- تماس با ما: ۰۲۱۴۳۰۰۰۴۳۰ و ۰۹۱۲۴۶۰۳۱۷۰
هزینه طلاق توافقی
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و با وکیل چقدر است؟ پرداخت هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟ زن یا مرد یا هر دو؟ این مسائل یکی از دغدغهها و از سوالات همیشگی و پرتکرار متقاضیان گرامی است که ما در موسسه حقوقی مشهور تقریباً هر روز به دفعات به این سوالات پر تکرار پاسخ میدهیم و به دلیل اهمیت موضوع و تکرار زیاد این قبیل موارد از سوی مخاطبان، تصمیم گرفتیم در این نوشته ابتدا هزینه های طلاق توافقی در سال 1403 را در یک نگاه بصورت کلّی خدمت شما همراهان گرامی ارائه نماییم و در ادامه برای روشنتر شدن بحث، این هزینهها را به شکل جامع و بصورت کامل با تمامی جزئیات آن خدمتتان شرح دهیم.
در نتیجه چنانچه هزینه های طلاق توافقی برای شما هم سوال است و بنا به هر دلیلی علاقهمند به کسب اطلاعات دقیق، به روز و کامل در این زمینه هستید، حتماً تا انتها با ما همراه باشید.
- همچنین میتوانید برای مشاوره تخصصی و رایگان در مورد طلاق توافقی با شماره ۰۹۱۲۴۶۰۳۱۷۰ یا ۰۲۱۴۳۰۰۰۴۳۰ تماس بگیرید.
نکته: تمامی اقدامات و مراحل طلاق توافقی شامل جلسات مشاوره، جلسه دادگاه و حتی دفتر طلاق از 0 تا 100 توسط وکلای با تجربه و خبره موسسه حقوقی مشهور و بدون نیاز به حضور زوجین انجام می شود. با ما تماس بگیرید.
هزینه های طلاق توافقی در یک نگاه
الف) هزینه مشاورههای اجباری برای ۵ جلسه، در مجموع حدوداً ۵۲۰/۰۰۰ تومان
ب) هزینه دادرسی حدوداً 20۰/۰۰۰ تومان
پ) هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه (بسته به مجتمع قضایی) حدوداً ۱۴۰/۰۰۰ تومان
ت) هزینه ثبت طلاق در دفترخانه طلاق یا همان محضر (بسته به انصاف دفتر طلاق) از 2/000/000 تومان به بالا
ث) حق الوکاله وکیل دادگستری (اگر وکیل داشته باشید) از 5/۰۰۰/۰۰۰ تومان به ازای هر وکیل به بالا
نکته: برای انجام مراحل طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری، هر کدام از زوجین باید یک وکیل جداگانه داشته باشند.
هزینه طلاق توافقی طبق قانون جدید
تا قبل از آذر سال ۹۷ که بحث مشاورههای اجباری مطرح نبود، طبیعتاً هزینههای این قبیل مشاورهها هم در کار نبود و در نتیجه هزینه های طلاق توافقی هم پائینتر از امروز بود.
امّا درست از ابتدای آذر ماه سال نود و هفت و پیرو ابلاغ قبلی بخشنامه ریاست وقت دادگستری کل استان تهران خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر از ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق منع شدند.
دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق نیز مشروط شد به ثبت نام در سامانه نوبت دهی طلاق و پس از آن حضور در جلسات مشاوره اجباری که این جلسات بطور معمول حدوداً حداقل ۵ جلسه به طول میانجامد که هزینههای آن در ادامه شرح داده میشود.
بررسی جزئیات هزینه مشاوره های اجباری
هزینه مشاورههای اجباری طلاق توافقی همانطور که اشاره شد به تازگی به هزینههای مربوط به طلاق توافقی افزوده شده است.
جزئیات آن با فرض برگزاری حداقل ۵ جلسه مشاوره به شرح زیر است:
۱- هزینه مشاوره برای هر جلسه به ازای هر یک از زوجین ۵۲/۰۰۰ تومان و در مجموع هر دو نفر برای هر جلسه ۱۰۴/۰۰۰ تومان
۲- هزینه مشاوره برای ۵ جلسه به ازای هر یک از زوجین ۲۶۰/۰۰۰ تومان و در مجموع هر دو نفر برای ۵ جلسه ۵۲۰/۰۰۰ تومان
هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی (هزینه دادرسی طلاق توافقی)
هزینه دادرسی یکی از هزینههای طرح هر نوع دعوا، دادخواست و شکایت است و طلاق توافقی نیز از این قائده مستثنی نیست.
از آنجایی که طلاق توافقی خواستهای غیرمالی محسوب میشود، هزینه دادرسی آن چیزی در حدود 20۰/۰۰۰ تومان میشود.
البته هزینه ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ممکن است کمی بیشتر از این عددی که گفتیم بشود، چراکه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت دادخواست طبیعتاً حق الزحمه دریافت مینمایند.
هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه
طبق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده، دادگاه خانواده باید زوجین را به مشاوره ارجاع دهد.
این مشاوره در همان روز جلسه دادگاه به انجام میرسد و نتیجه و گزارش آن نیز در همان روز به دادگاه خانواده تقدیم میشود.
در نتیجه شرایط و مراحل آن با مشاورههای اجباری قبل از ثبت دادخواست خیلی متفاوت است.
هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه تا حدود زیادی بستگی به رویه مجتمع قضاییای دارد که دادگاه خانواده در آن قرار گرفته است.
مجتمعهای قضایی برای این موضوع مبالغ متفاوتی از ۸۰/۰۰۰ الی ۱۴۰/۰۰۰ تومان برای مجموع هر دو نفر زوجین مطالبه مینمایند.
هزینه ثبت طلاق توافقی در دفترخانه طلاق
دفاتر طلاق برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن معمولاً مبلغ متفاوت و گوناگونی مطالبه مینمایند و این موضوع بستگی به انصاف آنها دارد، هزینه ثبت طلاق در دفتر طلاق از 1/500/000 تومان به بالا است.
نکته: مواردی مانند آزمایشات مربوط گواهی عدم بارداری و یا آزمایش پزشکی قانونی برای صدور گواهی سلامت بکارت (بسته به مورد) را نیز باید به هزینههای مربوط به طلاق توافقی افزود، امّا با توجه به اینکه این مبالغ بسیار در نوسان و متغیر است. همچنین انجام و یا عدم انجام یکی از آزمایشات مذکور کاملاً بستگی به شرایط زوجه دارد، در این نوشته از ذکر مبالغ آن خودداری شده است.
در پایان خاطر نشان میسازیم چنانچه با مطالعه این مقاله احیاناً سوال بدون پاسخی در مورد هزینه طلاق توافقی دارید و یا برای انجام امور طلاق توافقی نیاز به وکیل طلاق توافقی با تجربه و متخصص دارید تا تمام مراحل (حتّی مشاورههای اجباری) بصورت کامل از ابتدا تا انتها توسط وکیل و بدون نیاز به حضور شما انجام شود، حتماً با ما تماس بگیرید.
پرداخت هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟
با توجه به اینکه این نوع طلاق، همانطور که از نام آن پیداست “توافقی” است، طبیعتاً تمام مسائل مربوط به آن نیز مطابق با توافقات زوجین پیش میرود و هیچ الزام و اجباری در کار نیست.
گاهی تمامی هزینه ها را زوج میپردازد و گاهی بالعکس است و پرداخت کلیه هزینه ها را زوجه بر عهده میگیرد. همچنین در موارد بسیاری نیز زوجین پرداخت هزینه ها را بصورت مساوی یا غیر مساوی میپذیرند.
بنابراین هیچ رویه دقیق و مرسومی در پرداخت هزینهها وجود ندارد و زوجین در این مورد نیز باید مانند سایر مسائل با یکدیگر به توافق و تفاهم برسند.
پاسخ به سوالات متداول
هزینه طلاق توافقی در حالت کلی شامل: هزینه مشاورههای اجباری (حدوداً 5 جلسه)، هزینه دادرسی و تعرفه دفتر خدمات الکترونیک قضایی، حق الوکاله وکیل (اگر برای انجام کار وکیل داشته باشید)، هزینه مشاوره یا داوری مستقر در دادگاه خانواده، هزینه آزمایش عدم بارداری یا سلامت بکارت و در نهایت هزینه دفترخانه رسمی طلاق به منظور اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق است. چنانچه زوجین متقاضی طلاق توافقی، تمامی این مراحل را خودشان انجام دهند، طبیعتاً حق الوکاله وکیل از هزینه آنان کسر میشود. برای مشاهده تمامی هزینههای طلاق توافقی با حضور زوجین و بدون حضور زوجین، مقاله را مطالعه بفرمایید. همچنین در نظر داشته باشید که در موسسه حقوقی مشهور، تمامی اقدامات مربوط به طلاق توافقی توسط وکلای پایه یک باتجربه، با حداقل هزینه و زمان و بدون حضور زوجین انجام میشود.
برای پاسخ به این سوال باید به دو نکته مهم توجه داشته باشید: الف) اگر برای انجام مراحل طلاق توافقی وکیل باتجربه و کاملاً مسلط به امور طلاق توافقی داشته باشید، تمامی مراحل طلاق توافقی بدون حضور شما و در کوتاهترین زمان انجام میشود. ب) اگر بنا به هر علتی تمایل دارید که خودتان مراحل طلاق توافقی را انجام دهید و یا آنکه وکیلی که اختیار نمودهاید، به انجام طلاق توافقی مسلط نباشد، مراحل طلاق توافقی ممکن است چند ماه زمان ببرد. چنانچه تمایل دارید تمامی اقدامات و مراحل طلاق توافقی را در کمترین زمان ممکن به نحوی صحیح و کاملاً قانونی انجام دهید و تمایل به حضور در هیچکدام از مراحل مربوطه را نداریدف با ما تماس بگیرید. همچنین برای کسب اطلاعات دقیق و کامل، همین مقاله را مطالعه بفرمایید.
همانطور که در همین مقاله بصورت مفصل و کامل توضیح دادهایم (توصیه مینماییم مقاله را حتماً مطالعه کنید)، از ابتدای آذر ماه سال 97، برای طلاق توافقی انجام چند جلسه مشاوره، اجباری شد و تعداد این جلسات معمولاً 5 جلسه است. در پاسخ به سوال دوم باید عرض کنیم که اگر زوجین برای انجام مراحل طلاق توافقی وکیل باتجربه و مسلط به انجام موضوع طلاق توافقی داشته باشند، طبیعتاً تمامی امور مربوطه از جمله حضور در جلسات مشاوره توسط وکیل انجام میشود و نیازی به حضور زوجین در جلسات مشاوره نیست. امّا اگر زوجین وکیل نداشته باشند و یا وکیل زوجین تسلط و تجربه کافی نداشته باشد، آنگاه حضور زوجین در تمامی جلسات مشاوره اجباری است. شما هم اگر تمایل به حضور در هیچکدام از مراحل طلاق توافقی (اعم از جلسات مشاوره، جلسه دادگاه و غیره) را ندارید، با موسسه حقوقی مشهور تماس بگیرید.
از آنجاییکه طلاق توافقی از نوع طلاق خلع و از زیرمجموعه طلاق بائن محسوب میشود، مطابق با قانون مدنی، بذل مهریه (بخشش مهریه) از سوی زن ضروری و لازم است. البته این نکته مهم را در نظر داشته باشید که مقدار و میزان مهریهای که زن به شوهر خود بذل میکند کاملاً اختیاری است و هیچ اجبار قانونیای در مقدار بخشش وجود ندارد. در نتیجه زن با توافقاتی که با شوهر خود دارد، میتواند یا بخشی از مهریه (هرچند بسیار کم) و یا تمامی مهریه را در قبال طلاق به همسر خود بذل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، همین مقاله را مطالعه بفرمایید.